IMG_3191v2.jpg
IMG_2540.JPG
IMG_3176.jpg
IMG_6965.JPG
IMG_7162.jpg
13108_951292051570123_1163477122664591447_n.jpg
previous arrow
next arrow

Haarlemmermeer Culinair 2011

Doe mee met Haarlemmermeer Culinair en…
… laat mensen genieten van uw gastronomie!
… trek nieuwe klanten naar uw restaurant!
… vergroot de naamsbekendheid van uw restaurant!
… laat mensen proeven van uw specialiteiten!

5e editie
Dit jaar viert Haarlemmermeer Culinair haar eerste lustrum, dus we gaan er een extra feestelijk evenement van maken! Zorg dat u daarbij bent en profiteer van alle voordelen die dit evenement met zich meebrengt. De afgelopen jaren is het evenement, welke gratis toegankelijk is, door ruim 15.000 mensen bezocht. Het evenement zal plaatsvinden van 2 t/m 4 september 2011 op het Burgermeester Van Stamplein in Hoofddorp.

Organisatie
Haarlemmermeer Culinair wordt georganiseerd door JCI (Junior Chamber International) Haarlemmermeer. Dit is een club van jonge, ambitieuze en ondernemende leden in de leeftijd tot 40 jaar. Wij werken samen aan projecten, netwerken, volgen en geven trainingen, verzorgen fundraisings en kennisuitwisseling, en organiseren eigen events. JCI Haarlemmermeer is een vereniging met zo'n 25 leden en maakt deel uit van JCI Nederland, die op haar beurt weer is aangesloten bij JCI International. Haarlemmermeer Culinair is een van de eigen events die zij organiseren, dit gebeurt op vrijwillige en non-profit basis, ter lering en ter vermaak voor het publiek van de Haarlemmermeer.

Sponsoring
Om het budget voor elkaar te krijgen werken we met sponsoren. Op deze manier blijft de fee voor de restauranthouders beperkt en kunnen we een kwalitatief goed evenement neerzetten. Sponsoring geschiedt d.m.v. gelden en in natura. In ruil voor sponsoring, krijgen de sponsoren exposure op verschillende momenten in print en digitaal (bv. in advertenties, website en op bill boards). Ook kunnen de sponsoren relaties uitnodigen tijdens de VIP night, die dit jaar zal plaatsvinden op vrijdag 2 september 2011.

Restaurants
Dit jaar is er plaats voor 8-9 top-restaurateurs die gedurende 3 dagen hun kunsten mogen vertonen. Deelname is een uitgelezen kans om Haarlemmermeer te laten kennismaken met uw heerlijkheden en potentiele gasten te verleiden uw restaurant te bezoeken. JCI wil graag met kwalitatief hoogwaardige restaurants werken, waar met liefde aan gerechten wordt gewerkt. Ook wil JCI een zo divers mogelijk aanbod neerzetten, met verschillende keukens (Italiaans, Frans, Japans, etc.). JCI benaderd zo’n 20-30 restaurants in de regio en… vol is vol!

Deelname
Doordat we werken met sponsoren is het mogelijk om deelname aan het evenement aan te bieden voor slechts 3.650 euro. Indien we dit commercieel zouden neerzetten, zou deze prijs aanzienlijk hoger zijn! In deze prijs is inbegrepen:

  • 1 restauranttent (zeshoek pagode tent, 45m2)
  • 1 keukentent (rechthoekig, 12m2, geplaatst tegen de pagode tent)
  • 5 lange tafels + banken voor terras buiten
  • servies, bestek, glaswerk en distributie hiervan tijdens het evenement
  • faciliteiten in de tent: elektra, water en afvoer

Daarnaast verzorgt de organisatie de nodige vergunningen, beveiliging, toiletvoorzieningen, kinderopvang en verdere aankleding van het evenement. En omdat het ons eerste lustrum betreft zijn we al druk aan het brainstormen hoe we dit groots kunnen vieren met spetterende entertainment!

Natuurlijk verzorgt JCI ook externe promotie middels flyers, posters, doeken, bill boards, twitter, hyves, aankondigingen in de krant, etc. De event-website zal uiteraard ook ingezet worden, hier kunnen de deelnemende restaurants zichzelf ook promoten. Ook zullen er posters en flyers beschikbaar zijn om vanuit uw restaurant het evenement te promoten. We zijn al druk bezig met het maken van een goed en doordacht PR & Communicatieplan voor ons lustrum!

Het is de bedoeling dat alle restauranthouders ten minste 2 voorgerechten, 3 hoofdgerechten en 2 nagerechten op hun menukaart zetten. V.w.b. de drank zijn we bezig met een collectieve afspraak, zodra daar meer over bekend is, laten we dat u natuurlijk z.s.m. weten. Tot slot zouden we het nog zeer op prijs stellen als alle restaurateurs 100 hapjes beschikbaar willen stellen voor de VIP tent. Het is de bedoeling dat we de VIP tent gaan vullen met verschillende netwerkborrels (naast het programma voor de sponsoren), het lijkt ons dan aardig om ze te ‘teasen’ met wat lekkers van het horecaplein waarna ze het plein opgaan voor nog meer lekkers!

Daarnaast is het aan de restauranthouder om de volgende items te verzorgen (niet limitatief):

  • inrichting van de tent (bv. te huur bij Succesful party of zelf te organiseren)
  • verlichting in de tent
  • mobiele keuken (bv. te huur bij Succesful party)
  • personeel

Smakelijk Haarlemmermeer Trofe
En dan is het aan u, als restaurateur om te gaan voor de Smakelijk Haarlemmermeer Trofe! Net als elk jaar wordt tijdens Haarlemmermeer Culinair 2011 weer een prijs uitgereikt aan het beste restaurant van het evenement. De winnaar wordt bepaald aan de hand van uitgebrachte stemmen van bezoekers. De winnaar wordt zondag 4 september 2011 aan het einde van de middag bekend gemaakt. Meestal levert dat weer een gratis PR moment op voor uw restaurant!

Wij hopen dat u net zo enthousiast bent als wij. Wij hebben er erg veel zin in om er een succesvol evenement van te maken waar nog lang over nagepraat zal worden. Wilt u verder praten over deelname, neem dan contact op met JCI Haarlemmermeerleden.

Doe mee met Haarlemmermeer Culinair en…
… beleef een onvergetelijk evenement met uw vaste en nieuwe klanten!

Haarlemmermeer Culinair 81